Γ' Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού

 • Εκδηλώσεις

  Δράσεις Για να δείτε τις εκδηλώσεις του σχολείου μας, πατήστε εδώ.
 • Ανακοινώσεις

  Ανακοινώσεις Για να δείτε τις ανακοινώσεις της Σχολικής Χρονιάς 2020-2021, πατήστε εδώ.
 • Στόχοι Σχολικής Χρονιάς

  Στόχοι Σχολικής Χρονιάς Για να δείτε τους στόχους της Σχολικής Χρονιάς 2020-2021, πατήστε εδώ.

Οικοσελίδα

Αγαπητοί φίλοι επισκέπτες,

 

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Σας καλωσορίζουμε στον διαδικτυακό τόπο της Σχολής μας.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2020-2021 ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά, γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες και επιθυμίες για έργο και αληθινή πρόοδο.

Για τη νέα σχολική χρονιά όραμα θέτουμε την προώθηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού σχολείου με κύρια χαρακτηριστικά:

 •  τη βελτίωση της Οργάνωσης του Σχολείου μέσα από την Ηλεκτρονική Διοίκησή του,
 •  τη μεγιστοποίηση του χρόνου που αφιερώνεται στη διδασκαλία,
 •  την επαφή με τη βιομηχανία και την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων,
 • τη μείωση της παραβατικής συμπεριφοράς και των απουσιών των μαθητών,
 • τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης των μαθητών μέσα από την απόκτηση βασικών γνώσεων,
 • την προβολή του έργου της Σχολής στην τοπική και την ευρύτερη κοινωνία,
 • τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και
 • τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid-19 και την αντιμετώπιση των συνεπειών του.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Στην εποχή που ζούμε, η γνώση είναι μεγάλη δύναμη, ίσως η πιο μεγάλη δύναμη που υπάρχει. Σ΄ αυτήν στήριξαν και στηρίζουν την πρόοδο και την ασφάλειά τους ακόμα και οι πιο δυνατοί λαοί της γης. Η γνώση είναι ο πιο σίγουρος πλούτος. Μόνο τη γνώση δεν μπορεί κανένας, ούτε επιδρομέας, ούτε φυσική συμφορά, να μας την πάρει. Αυτή είναι αιώνιο απόκτημα, πολύτιμο και αναφαίρετο. Έτσι, η πρόοδός σας στη γνώση, στη μάθηση δε θα είναι μόνο κέρδος του καθενός σας, αλλά θα αποτελεί και εθνική προσφορά.

Η παιδεία στην προσπάθεια να μεταδώσει σε εσάς ήθος, αρετή, να αρτιώσει την προσωπικότητά σας, έχει δοκιμασμένους και σταθερούς προσανατολισμούς. Προσανατολισμούς που πηγάζουν από τις αξίες που μας κληροδότησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και η χριστιανική μας παράδοση. Οι αρετές, οι στηριγμένες στις αξίες αυτές, όπως είναι η πίστη στον Θεό, η αγάπη για τον διπλανό σας, ο σεβασμός και η ευγενική συμπεριφορά προς τους συμμαθητές σας, τους δασκάλους σας, τους γονείς σας, τους συμπολίτες ή συγχωριανούς σας, η δικαιοσύνη, η υπευθυνότητα, η κόσμια διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας, η εκτέλεση των υποχρεώσεών σας, η ανεκτικότητα προς τους άλλους, η αποδοχή του διαλόγου, η αποφυγή των φανατισμών, αυτές κι άλλες συνθέτουν τον μορφωμένο άνθρωπο, που δεν έχει μόνο γνώσεις, αλλά και ήθος, χαρακτήρα.

Τη μάχη, λοιπόν, της μάθησης και τη μάχη της αρετής, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής και θρησκευτικής μας παράδοσης και αξιών, καλείστε να δώσετε και φέτος, μαθητές και μαθήτριες της Σχολής μας. Για να πετύχετε, όμως, χρειάζονται οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτές τις εξασφαλίζει η σχολική τάξη και πειθαρχία.

Το σχολείο έχει αρχές, κανονισμούς, στους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχούμε όλοι, ο Διευθυντής, οι καθηγητές και όλοι εσείς οι μαθητές.  Η συμμόρφωσή στους κανονισμούς βοηθά και στη γενικότερη πρόοδό και κάνει πιο ευχάριστη τη σχολική σας ζωή. Κι αυτό δεν πρέπει να γίνεται από φόβο.  Πρέπει μόνοι σας να το θέλετε, για να μη νιώθετε καταπιεσμένοι.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τη μόρφωσή σας και την άνετη ζωή σας στη Σχολή. Θέλουμε να μας βλέπετε σαν τους δεύτερους γονείς σας, να μας εμπιστεύεστε και να μας συμβουλεύεστε.

Καλή πλοήγηση…!

Στέφανος Ελευθερίου

Διευθυντής