Accessibility Tools

TECHNIKI KAI EPANGELMATIKI SCHOLI EKPAIDEFSIS KAI KATARTISIS LEMESOU 3

Select your language

Στο σημερινό εργαστήριο οι δευτεροετείς μαθητές μας ασχολήθηκαν με ένα από τα πιο θρεπτικά και παραδοσιακά κεφάλαια της κυπριακής κουζίνας τα όσπρια. Οι ομάδες ετοίμασαν και παρουσίασαν τέσσερα κλασικά πιάτα: Φακές «Μουτζιέντρα» Ρεβίθια «Γιαχνί» Λουβί φρέσκο με «Κολοκούι» Φασόλια βραστά Συνοδευτικά με τα Όσπρια Παράλληλα, οι μαθητές έφτιαξαν σπιτικό κουλούρι και έστησαν έναν πλήρη μπουφέ σε πιατέλες, εφαρμόζοντας τεχνικές σωστής παρουσίασης, mise en place και ομαδικής συνεργασίας. 👨‍🍳 Το μάθημα επικεντρώθηκε στην: Ορθή διαχείριση και προετοιμασία πρώτων υλών Ισορροπία γεύσεων και διατροφική αξία των οσπρίων Καλαίσθητη παρουσίαση πιάτων σε Μπουφε