Εργαλεία προσβασιμότητας

Γ΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Στο σημερινό εργαστήριο οι δευτεροετείς μαθητές μας ασχολήθηκαν με ένα από τα πιο θρεπτικά και παραδοσιακά κεφάλαια της κυπριακής κουζίνας τα όσπρια. Οι ομάδες ετοίμασαν και παρουσίασαν τέσσερα κλασικά πιάτα: Φακές «Μουτζιέντρα» Ρεβίθια «Γιαχνί» Λουβί φρέσκο με «Κολοκούι» Φασόλια βραστά Συνοδευτικά με τα Όσπρια Παράλληλα, οι μαθητές έφτιαξαν σπιτικό κουλούρι και έστησαν έναν πλήρη μπουφέ σε πιατέλες, εφαρμόζοντας τεχνικές σωστής παρουσίασης, mise en place και ομαδικής συνεργασίας. 👨‍🍳 Το μάθημα επικεντρώθηκε στην: Ορθή διαχείριση και προετοιμασία πρώτων υλών Ισορροπία γεύσεων και διατροφική αξία των οσπρίων Καλαίσθητη παρουσίαση πιάτων σε Μπουφε