Accessibility Tools

TECHNIKI KAI EPANGELMATIKI SCHOLI EKPAIDEFSIS KAI KATARTISIS LEMESOU 3

Select your language

Σήμερα στο εργαστήριο, οι μαθητές του τμήματος ΞΕ3 εργάστηκαν πάνω στη δημιουργία φρέσκων ζυμαρικών, αξιοποιώντας τεχνικές κλασικής ιταλικής παράδοσης, σε συνδυασμό με σύγχρονη αισθητική.
✅ Εφαρμόστηκε ορθή τεχνική στο ζύμωμα, ωρίμανση, άνοιγμα ζύμης & κοπή.
✅ Οι μαθητές δημιούργησαν γεμιστά ζυμαρικά, με χρωματιστές ζυμες επιλέγοντας γεύσεις που ισορροπούν την υφή, την υγρασία και την ένταση:
Γλυκό Ραβιόλι με ζύμη κακάο και κρέμα λευκής Σοκολατας
Ραβιολι με ζυμη σπανάκι γεμιστό με τυριά και λαχανικά & μυρωδικά
Tortelloni από μελάνι Σουπιάς με θαλασσινα
Κλασσική ζύμη ραβιολι με Σαλτσα ντομάτας φρέσκα αρωματικα
🎯 Στόχος μαθήματος:
Ανάπτυξη τεχνικής ακρίβειας
Κατανόηση υφής & ελαστικότητας ζύμης
Συνδυασμός γεύσεων με ισορροπία & φινέτσα
Καθαρότητα μορφής και επαγγελματική παρουσίαση
Μπράβο σε όλους για την προσπάθεια και τη συνέπεια στο εργαστήριο.
Συνεχίζουμε με δημιουργικότητα, πειθαρχία και σεβασμό στην τέχνη της μαγειρικής. 👩‍🍳👨‍🍳
582698914 1305964151333329 7189675025702510313 N
584515271 1305964221333322 1486484213875827756 N
584743185 1305964101333334 7400513380599124096 N
585319160 1305964171333327 2025775560882257636 N
585350741 1305964244666653 7268804557547638278 N
586028502 1305964117999999 1324529876375699144 N
587059685 1305964201333324 1625528683562009818 N