Εργαλεία προσβασιμότητας

Γ΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Τα δημητριακά αποτελούν βασικό πυλώνα της γαστρονομίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι πηγή ενέργειας, προσφέρουν ευελιξία στις παρασκευές και δίνουν άπειρες δυνατότητες δημιουργίας — από δροσερές σαλάτες μέχρι εκλεπτυσμένα ριζότο η πιάτα με βάση το ρύζι και παραδοσιακά γλυκά. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μαθητές να: ✅ γνωρίσουν διαφορετικά είδη δημητριακών και ρυζιών, ✅ κατανοήσουν τις τεχνικές μαγειρέματος και τους χρόνους, ✅ εφαρμόσουν ισορροπημένους συνδυασμούς υλικών, ✅ δημιουργήσουν πιάτα με επαγγελματική παρουσίαση και γεύση. 🍽️ Πιάτα Ημέρας: Σαλάτα με Κινόα, Αβοκάντο & Μάνγκο 🥭 Ριζότο με Μανιτάρια 🍄 Παέγια με Θαλασσινά 🦐 Γιουβέτσι 🍖 Ρυζόγαλο 🍮 Μέσα από το εργαστήριο οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε: 🔸 mise en place, 🔸 οργάνωση ομάδας, 🔸 τεχνικές μαγειρικής ακρίβειας, 🔸 επαγγελματικό σερβίρισμα σε πιατέλα. 📌 Η γνώση των βασικών πρώτων υλών και ή σωστή τεχνική είναι το κλειδί για κάθε καλό μαθητευόμενο μαγειρα!