Εργαστήριο Μαγειρικής
Τα δημητριακά αποτελούν βασικό πυλώνα της γαστρονομίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι πηγή ενέργειας, προσφέρουν ευελιξία στις παρασκευές και δίνουν άπειρες δυνατότητες δημιουργίας — από δροσερές σαλάτες μέχρι εκλεπτυσμένα ριζότο η πιάτα με βάση το ρύζι και παραδοσιακά γλυκά. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μαθητές να: ✅ γνωρίσουν διαφορετικά είδη δημητριακών και ρυζιών, ✅ κατανοήσουν τις τεχνικές μαγειρέματος και τους χρόνους, ✅ εφαρμόσουν ισορροπημένους συνδυασμούς υλικών, ✅ δημιουργήσουν πιάτα με επαγγελματική παρουσίαση και γεύση. 🍽️ Πιάτα Ημέρας: Σαλάτα με Κινόα, Αβοκάντο & Μάνγκο 🥭 Ριζότο με Μανιτάρια 🍄 Παέγια με Θαλασσινά 🦐 Γιουβέτσι 🍖 Ρυζόγαλο 🍮 Μέσα από το εργαστήριο οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε: 🔸 mise en place, 🔸 οργάνωση ομάδας, 🔸 τεχνικές μαγειρικής ακρίβειας, 🔸 επαγγελματικό σερβίρισμα σε πιατέλα. 📌 Η γνώση των βασικών πρώτων υλών και ή σωστή τεχνική είναι το κλειδί για κάθε καλό μαθητευόμενο μαγειρα!
     


