Εργαστήριο Μαγειρικής
Στο σημερινό εργαστήριο οι δευτεροετείς μαθητές μας ταξίδεψαν στον κόσμο των διεθνών σούπων, μαθαίνοντας τεχνικές υψηλής γαστρονομίας και παρασκευάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες εκδοχές τους. ⭐ Κεντρικό πιάτο του μαθήματος: η παραδοσιακή γαλλική σούπα κονσομέ — μια από τις πιο απαιτητικές σούπες της κλασικής κουζίνας, γνωστή για την κρυστάλλινη υφή και την κομψότητα της γεύσης. 👩🍳 Η μαθήτρια μας παρουσίασε βήμα-βήμα την τεχνική παρασκευής κονσομέ, χρησιμοποιώντας ασπράδια αυγού και κιμά για τον σχηματισμό “raft”, αναδεικνύοντας έτσι τον τρόπο καθαρισμού και διαύγειας του ζωμού — μια δεξιότητα που ξεχωρίζει τον επαγγελματία μάγειρα. 📌 Το μάθημα εστίασε σε: Τεχνικές παρασκευής και διαύγειας των ζωμών Ισορροπία γεύσης και αρωμάτων Παρουσίαση πιάτων για σερβίρισμα σούπας. Εφαρμογή mise en place και ομαδική συνεργασία


