Εργαλεία προσβασιμότητας

Γ΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Στο σημερινό εργαστήριο οι δευτεροετείς μαθητές μας ταξίδεψαν στον κόσμο των διεθνών σούπων, μαθαίνοντας τεχνικές υψηλής γαστρονομίας και παρασκευάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες εκδοχές τους. ⭐ Κεντρικό πιάτο του μαθήματος: η παραδοσιακή γαλλική σούπα κονσομέ — μια από τις πιο απαιτητικές σούπες της κλασικής κουζίνας, γνωστή για την κρυστάλλινη υφή και την κομψότητα της γεύσης. 👩‍🍳 Η μαθήτρια μας παρουσίασε βήμα-βήμα την τεχνική παρασκευής κονσομέ, χρησιμοποιώντας ασπράδια αυγού και κιμά για τον σχηματισμό “raft”, αναδεικνύοντας έτσι τον τρόπο καθαρισμού και διαύγειας του ζωμού — μια δεξιότητα που ξεχωρίζει τον επαγγελματία μάγειρα. 📌 Το μάθημα εστίασε σε: Τεχνικές παρασκευής και διαύγειας των ζωμών Ισορροπία γεύσης και αρωμάτων Παρουσίαση πιάτων για σερβίρισμα σούπας. Εφαρμογή mise en place και ομαδική συνεργασία