Εργαλεία προσβασιμότητας

Γ΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Σήμερα στο εργαστήριο, οι μαθητές του τμήματος ΞΕ3 εργάστηκαν πάνω στη δημιουργία φρέσκων ζυμαρικών, αξιοποιώντας τεχνικές κλασικής ιταλικής παράδοσης, σε συνδυασμό με σύγχρονη αισθητική.
✅ Εφαρμόστηκε ορθή τεχνική στο ζύμωμα, ωρίμανση, άνοιγμα ζύμης & κοπή.
✅ Οι μαθητές δημιούργησαν γεμιστά ζυμαρικά, με χρωματιστές ζυμες επιλέγοντας γεύσεις που ισορροπούν την υφή, την υγρασία και την ένταση:
Γλυκό Ραβιόλι με ζύμη κακάο και κρέμα λευκής Σοκολατας
Ραβιολι με ζυμη σπανάκι γεμιστό με τυριά και λαχανικά & μυρωδικά
Tortelloni από μελάνι Σουπιάς με θαλασσινα
Κλασσική ζύμη ραβιολι με Σαλτσα ντομάτας φρέσκα αρωματικα
🎯 Στόχος μαθήματος:
Ανάπτυξη τεχνικής ακρίβειας
Κατανόηση υφής & ελαστικότητας ζύμης
Συνδυασμός γεύσεων με ισορροπία & φινέτσα
Καθαρότητα μορφής και επαγγελματική παρουσίαση
Μπράβο σε όλους για την προσπάθεια και τη συνέπεια στο εργαστήριο.
Συνεχίζουμε με δημιουργικότητα, πειθαρχία και σεβασμό στην τέχνη της μαγειρικής. 👩‍🍳👨‍🍳
582698914 1305964151333329 7189675025702510313 N
584515271 1305964221333322 1486484213875827756 N
584743185 1305964101333334 7400513380599124096 N
585319160 1305964171333327 2025775560882257636 N
585350741 1305964244666653 7268804557547638278 N
586028502 1305964117999999 1324529876375699144 N
587059685 1305964201333324 1625528683562009818 N