Εργαστήριο Μαγειρικής
Πρακτική εξάσκησης των μαθητών του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών της Γ’ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού
Στο πλαίσιο της πρακτικής εξάσκησης των μαθητών του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών της Γ’ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού, οι δευτεροετείς μαθητές είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν, να μαγειρέψουν και να σερβίρουν ένα πλήρες μενού σε πραγματικούς πελάτες.
Η εμπειρία αυτή τους έφερε σε άμεση επαφή με τις απαιτήσεις της επαγγελματικής κουζίνας και της εξυπηρέτησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξασκήσουν τεχνικές, να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και να βιώσουν την πραγματική λειτουργία ενός χώρου εστίασης.
Το μενού που ετοίμασαν περιλάμβανε:
Ορεκτικό | Starter
Σαλάτα με Ρόκα, Ντομάτα και Φρέσκια Μοτσαρέλα
Σούπα | Soup
Σούπα από Πράσο και Πατάτα
Κυρίως Πιάτο | Main Course
Σουπρέμ Σολομού με κρούστα Αρωματικών,
Σάλτσα Λευκού Κρασιού, Πατάτες Σοτέ και Φρέσκα Λαχανικά Εποχής
Επιδόρπιο | Dessert
Πανακότα με Σάλτσα από Φρούτα του Δάσους
Οι μαθητές επέδειξαν επαγγελματισμό, συνεργασία και άψογη συμπεριφορά, προσφέροντας μια άριστη εμπειρία φιλοξενίας.
Μια ακόμη σημαντική εκπαιδευτική στιγμή, μέσα από την οποία οι μαθητές μαθαίνουν, δημιουργούν και προετοιμάζονται για τον κόσμο της φιλοξενίας. 



